fbpx

לעבוד כמו מקצוענים: טיפים של אלופים לעבודה יעילה וחכמה

לעבוד כמו מקצוענים: טיפים של אלופים לעבודה יעילה וחכמה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מדור חדש בסטריטוויז. חברים מתחומים שונים חושפים בפנינו את התוכנות שהם לא יכולים בלעדיהן. מתחילים עם מפיקת סרטוני האנימציה ספיר נמיר והטופ 3 שלה. רוצים גם להמליץ לנו?

כחלק מהמחקר שאנחנו עושים לכתבות שלנו, לא פעם יוצא שאנחנו פוגשים אנשים מעניינים ומגניבים שלא רק עוזרים לנו, אלא גם מלמדים אותנו דברים חדשים. החלטנו לפתוח מדור חדש מתוך המחשבה שהגיע הזמן שגם אתם תכירו אותם.

הכירו את ספיר נמיר, מפיקת סרטוני אנימציה עצמאית שפגשנו לגמרי במקרה דרך פוסט מעולה שכתבה בקבוצת הפייסבוק Supertools, שמדבר על תוכנות לניהול עסק עצמאי טוב יותר. נדלקנו מהפוסט. אתם הרי כמה אנחנו אוהבים לגלות תוכנות חדשות שעוזרות להתנהל בצורה חכמה יותר. החלטנו לשאול אותה כמה שאלות על איך מטמיעים תוכנות חדשות בעבודה שלנו, האם הן באמת חוסכות לנו גם זמן וגם כסף ואיך מוצאים אותן בכלל?

קישור לפוסט

היי ספיר, ספרי לנו קצת על עצמך. במה את עוסקת ואיך הגעת לזה?
“אני מפיקת סרטוני אנימציה. האמת שהגעתי לזה בדרך די מוזרה. למדתי קורס למידה ארגונית אצל רינתיה ברוכים לוין האדירה, ושם היא חשפה בפני את המערכת של Vyond. עשיתי עליה פרויקט לדוגמא במסגרת הקורס והתאהבתי. מאז אני עוסקת בזה בתור עצמאית”.

לפי איזה מאפיינים את מחפשת תוכנות?
“לפי צורך משתנה, כל פעם זה משהו אחר שאני חושבת שאפשר לעשות אותו יותר טוב או יותר מהר/יעיל/בפחות זמן. כמעט תמיד אינטואיטיבית ברור לי שמישהו אחר כבר חשב על זה לפני ובנה כלי שמשרת את המטרה”.

באילו מקומות את מחפשת?
“בהתחלה אחפש בקבוצת הפייסבוק supertools ואחר כך ברשת, לפעמים גם ביוטיוב”.

את משתמשת בגרסאות תשלום של תוכנות מסוימות?
“התוכנה היחידה שהורדתי בתשלום היא לוח שנה. כל שאר התוכנות הן חינמיות לחלוטין! זה לגמרי אפשרי להתנהל ככה, לעבוד יעיל וגם לחסוך כסף”.

את חושבת ששימוש בגרסאות התשלום של התוכנות אכן חוסכות כסף או רק זמן?
“יש פיצ’רים שאולי כן רלוונטים ויוסיפו ליעילות של התהליך, אבל בגלל שאני עצמאית ויש לי עסק של אדם יחיד, את רובם אני עדיין לא צריכה. אם אני מוצאת תוכנה שהיא בתשלום ויש לה את היכולות של מה שאני מחפשת, אני בדרך כלל אצליח למצוא גם תוכנה אחרת דומה בחינם, או אולי כזאת שמשלבת פרסומות. זה לרוב לא נורא”.

איך את מטמיעה את התוכנות בעבודה שלך והופכת את השימוש בהן להרגל?
“מאוד מאוד משתנה מתוכנה לתוכנה. יש כאלו שהן אוטומטיות, ואז לרוב ברגע שאני מקבלת תוכנה לידיים אני קוראת את כל ההגדרות, בודקת ביוטיוב סרטוני how to, וכמעט תמיד בהפעלה ראשונה מגדירה אוטומטית את מה שאני צריכה. זה נכון גם לכל תוכנה אחרת. אני תמיד נכנסת להגדרות דבר ראשון כדי להתאים לעצמי את מה שהכי נכון לי.
“לגבי תוכנות אחרות, זה תלוי, יש כאל שפועלות “ידנית” כמו toggl, אז אני מצמידה אותה לסרגל המשימות או לשורת התוספים בכרום, כדי שתהיה לי גישה קלה אליה. אני מתרגלת כמה פעמים את הפעילות של התוכנה, לראות מה עובד ומה לא ולמה, ועושה טסטים לפני עבודה אמיתית”.

איך משתפים את הכלים עם לקוחות? (לדוגמא האם את שולחת ללקוחות דוח שעות דרך המערכת או דרך אקסל, האם את עובדת איתם על פלטפורמה משותפת?)
“כרגע הלקוחות שלי לשמחתי, סומכים עלי, אז אין לי צורך לשלוח להם דוחות מפורטים. אבל אם זה יהיה רלוונטי, לכל התוכנות שאני עובדת איתן יש אפשרות ייצוא לאקסל, ככה שזה די פשוט”.

מהן שלוש התוכנות שאת לא יכולה בלעדיהן?
“ויי. שאלה קשה. יש לי רשימה ארוכה אבל הנה התוכנות שבלעדיהן אני לא אוכל לעבוד:
הראשונה –
דיטו – “קליפבורד, הכלי שאני משתמשת בו הכי הרבה על בסיס שעתי ממש. זה בעצם שומר את כל ה”העתק הדבק” שעשיתי אי פעם, ויש אפשרות לנעוץ פרטי מידע חשובים.
“לדוגמה, אני עובדת עם צבעים אז מאוד קל לי לשמור את כל פלטת צבעים של לקוח מסוים בתיקיה אחת, ואז לגשת לזה ממש בקלות. נעצתי גם את מספר הטלפון, המייל והשם המלא שלי בראש הלוח, ככה שכל פעם שאני ממלאה טופס, יש לי בלחיצה אחת את כל הפרטים שלי מלאים. יש לזה עוד מלא פיצ’רים וקיצורי מקלדת שכדאי לחקור אותם. ממליצה בחום”.

טוגל – “בתכלס טיימר. אני עצמאית, ויש פרויקטים שאני צריכה למדוד כמה זמן עבדתי עליהם, בשבילי וגם בשביל הלקוח. זה מאפשר להכניס לקוחות שונים, שמות של פרויקטים ותיאורים למשימות. ממש נוח וממש פשוט. גם פה, אפשר לעשות אוטומציה. כשהתוכנה מזהה מילה כלשהי לפי מה שהגדרתי מראש, היא יכולה להפעיל את הטיימר על הפרויקט באופן אוטומטי.
יש להם תוסף לכרום, תוכנה לPC וגם אפליקציה – toggl”.

פיקפיק – צילומסך
“אחת התוכנות השוות, אני כל הזמן מצלמת מסך כדי להראות לא.נשים דברים, ועם התוסף הזה אפשר לעשות את זה בכמה סגנונות שונים ובאיזה קיצור דרך במקלדת שתרצו. כן, אני יודעת שיש את הסניפ טול, אבל פיק מאפשר גם לערוך את התמונה במקום, לצנזר, למחוק לכתוב וכאלה. אגב, אם כבר דיברנו על צבעים ופלטות, אפשר לדגום בה צבעים ולקבל את הקוד שלהם. גם לזה עשיתי קיצור דרך במקשים ובשתי לחיצות יש לי את הפרטים של הצבע, בכל מקום שהוא. אני לא צריכה להסתמך על אם יש או אין דוגם צבע בפלטפורמה שאני עובדת איתה”.
PC – picpick

אם גם לכם יש תוכנות שאתם לא יכולים בלעדיהן, היינו שמחים לשמוע עליהן ועליכם. מוזמנים לכתוב לנו, מבטיחים לענות כמה שיותר מהר ואולי גם להוסיף אתכם למדור החדש שלנו.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email