fbpx

למידה כדרך חיים, רכישת מיומנויות ומיהו מומחה: ראיון עם טל מוסקוביץ

למידה כדרך חיים, רכישת מיומנויות ומיהו מומחה: ראיון עם טל מוסקוביץ

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

טל מוסקוביץ, מנהל מוצר בקבוצת שטראוס, בשיחה מרתקת עם ניר זברו על למידה אינסופית, מיומנויות בעולם החדש, מנטורים, יזמים ולמה כולנו צריכים להתבטא יותר טוב. קבלו טעימה מהפרק המלא:

טל מוסקוביץ הוא מנהל מוצר בקבוצת “שטראוס”, קצין טכנולוגי במיל’, יוצר הפודקאסט “סקילס – מיומנויות העולם החדש וכיצד ניתן ללמוד אותם”, אבל לפני הכל הוא מגדיר את עצמו כ-Lifelong learner – לומד כדרך חיים. הוא גם האורח שלנו בפרק הראשון של zavaroness לשנת 2022. 

בפרק, טל מספר לניר זברו על המעבר מהצבא לעולם החדש, על הרצון לטעום מהכל, הדרך הייחודית שלו ללמוד בצורה אחרת, החיבור בין טכנולוגיה לחינוך, עולם התוכן המשתנה, על יזמות, עצמאות, מה צריך לקרות לפני שאדם יגדיר את עצמו כמומחה, חטא היוהרה של יזמים, הסלידה משימוש בטרמינולוגיות ובעיקר על למידה אינסופית ורכישת מיומנויות. 

הפרק המלא כבר מחכה לכם בערוץ היוטיוב שלנו, ובינתיים, הנה טעימה מהדברים של טל.  

הצבא: “מצאתי את עצמי אומר לחיילים שהצבא זה ארגז חול. אתה מתנסה בדברים שאף אחד לא ייתן לך להתנסות בהם, מותר לך לא להצליח ואף אחד לא יפטר אותך. צריך לדעת לנצל את הפלטפורמה”.  

מיומנויות בעולם החדש: “יש שיח רחב על כל העניין של מה אנחנו צריכים לדעת בשביל להישאר רלוונטיים בקריירה. זה לא רק הידע ומה שלמדת, אלא יותר הניסיון והאקסטרות שאתה מביא איתך. עולם המיומנויות מתחלקת לארבעה חלקים: אנחנו מול עצמנו – ההתפתחות האישית שכולם אוהבים לדבר עליה בפייסבוק. לבוא ולחזק את עצמי, ללמוד ולנסות דברים חדשים. 365 bet אני ואתה – איך אנחנו עובדים עם אנשים אחרים. ממשקיות בין אנשים. פתירת בעיות – יצירתיות ועד חשיבה ביקורתית. 1xbet عربي להסתכל בעיה מכל מיני כיוונים שונים. דיגיטל – פלטפורמה שמאגדת את הכל. איך אני יכול להבין במה להשתמש ואיך להשתמש”. 

מומחיות: “יש הבדל בין לעשות תוכן לבין למכור בכסף את המומחיות שלך. ספר היום הוא פלטפורמת תוכן, ארוכה וממוקדת. אם אתה רוצה לעצב את עצמך בתור מומחה, כנראה שמתישהו בחיים שלך תוציא ספר. لعب روليت حقيقي אני חושב שבשביל למכור את עצמך ולהוביל אחריך אנשים אתה צריך שני דברים: צניעות ואחריות. לדעת שאתה לא יודע הכל. הידע תמיד משתנה וגדל, אבל אל תנפנף בדברים שאתה לא. לפעמים אני מוצא אנשים שרוצים להוביל אנשים ולא מצליח להבין איפה הביצה ואיפה התרנגולת. לפני שאתה רץ ללמד אנשים, תעשה בשביל אחרים. תשתפשף. אחרי חמישה פרויקטים מוצלחים ועשרה נכשלים, תהיה בעמדה שתוכל ללמד אחרים”. 

הפער בין לצלול לתחום נישה לבין לדעת קצת מהכל: “לטווח ארוך, הרבה יותר מסוכן לבוא להיות מומחה בתחום צר. הסיכון הוא ברגע שהתחום הולך ודועך, והענף שאתה יושב עליו הופך להיות רעוע, לא בטוח שיש לך מספיק כלים לקפוץ לענף אחר. צריך לפתח מומחיות בתחום עמוק שאתה טוב ומביא לך ערך, אבל גם ללמוד לצדדים. דברים שמשיקים ומתחברים למה שאתה עושה. היום צריך לשלב כוחות עם סוגים של אנשים בעלי מומחיות אחרת כדי לפתור בעיות. אם אני מזהה שהתחום הולך ודועך, יש לי תשתית של ידע שאותה אני אוכל להעמיק”. 

למידה: “אנחנו אף פעם לא לומדים מספיק. אנחנו כותבים יותר מפעם, קוראים יותר מפעם, אבל לאו דווקא באיכות של פעם. אנחנו כל הזמן קוראים: הודעות בוואטסאפ, פוסטים בפייסבוק ואנחנו גם כל הזמן כותבים, אבל לפעמים אין זמן להשקיע בכתיבה נכונה שרואה את הצד השני”. 

מה בפרק? 

1:22: מי אתה טל מוסקוביץ? 

4:15: האם פחדת לקפוץ למים?

7:07: מה גרם לך ליצור פודקאסט? ואיך הגעת לעולם התוכן הזה?

21:00: הספר החדש של ניר

25:35: האמת על יזמות

27:22: האם לדעת קצת מהכל או הרבה מתחום אחד?

30:10: האם צריך לשלוט במושגים בתחום שלך?

32:05: האם צריכים להתבטא טוב יותר?

35:00: להתחייב לדברים למרות שקשה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email