fbpx

האם אתם מסוגלים לצאת לחופשה בלי להתנתק מהעבודה?

האם אתם מסוגלים לצאת לחופשה בלי להתנתק מהעבודה?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

הודעות בבריכה? זום בחדר? זו לא באמת חופשה, אלא פשרה שבאה מלחץ, רגשות אשם ובוסים לא מפרגנים. אלא שבעולם כבר מבינים: חופשות צריך לעודד

בואו נדבר על חופשה (כן, אנחנו יודעים שזה נושא רגיש בימי קורונה). כשאתם יוצאים לחופש, אתם באמת מתנתקים מהעבודה? לא בודקים מיילים? לא חוזרים להודעות? אפילו לא קצת? תנו לנו לנחש – אם אתם בכלל מוצאים זמן לחופשה, אתם לא מצליחים לשחרר את העבודה לגמרי.

אתם לא לבד.

55 אחוז מהאמריקאים לא השתמשו בכל ימי החופשה שלהם בשנת 2015, ומתוך מי שכבר יצא לחופשה, 41 אחוז הודו שהם עובדים תוך כדי (כלומר, הם לא מתנתקים לחלוטין). המספר הזה רק עולה ככל שהמשרה בכירה יותר. 84 אחוז מהמנהלים בארה”ב ביטלו חופשות על מנת לעבוד.

זה לא סבבה.

מחקר מ-2018 מצא קשר ישיר בין שביעות רצון מהעבודה לבין יציאה לחופשה אמיתית. 68 אחוזים מהעובדים דיווחו שכאשר החברה שלהם מעודדת חופשה, הם יותר מרוצים מעבודתם. זאת לעומת אלה שעובדים במקומות שבהם לא מעודדים יציאה לחופשה או שהמנהלים הגיבו ברגשות מעורבים לגבי בקשת העובד ליציאה לחופשה.

למה בעצם עובדים לא מנצלים חופשות?

פחד: כולנו היינו שם. עומס העבודה גדול מדי, אתם מרגישים שאף אחד אחר בחברה שלהם לא יכול לעשות את העבודה מספיק טוב, וחוששים שזה יפול עליכם אחרי החופשה. בנוסף למבול העבודה שתחכה לכם שתחזרו, תצטרכו להשלים פערים. רק המחשבה על זה יכולה לחרפן, אז מי בכלל יכול להתנתק? חוץ מזה, יש לכם קצת FOMO. אתם דואגים אולי שתפספסו את ההשתתפות בפרויקט חשוב, החלטה או פגישה. החופשה? תחכה. למתישהו.

אשמה: לא נעים לכם לעזוב לזמן רב. אתם מרגישים רע להשאיר את כל העומס על הצוות שלכם שעלול להרגיש אבוד או המום. חוץ מזה, למה שאתם תטוסו לחופשה בזמן שאחרים לא יכולים? זה לא נעים. לא חברי.

לחצים במקום העבודה: קשה לצאת לחופשה כשאתם מרגישים שלא מפרגנים לכם עליה. כשאתם מרגישים שמישהו מעליכם לא מרוצה, זה יוצר אי שקט. אי ודאות. חשש שאולי זה יתנקם בכם בהמשך. אתם בונים את המעמד שלכם ולא בא לכם שהבוס יחשוב שאתם לא רציניים או מסורים. אז אתם דוחים. מחכים לרגע הנכון שאולי לא יגיע אף פעם.

שימו רגע את חוקי העבודה בצד. מעטים הבוסים שיזכירו לכם לצאת לחופשה או ידאגו שתממשו את זכותכם. מה האלטרנטיבה? “חצי חופשה”. מרוב לחץ, אשמה ותחושת החמצה, אתם יוצאים לחופשה ומוצאים את עצמכם עונים להודעות ליד הבריכה או נשארים בחדר לפגישה בזום. אם הסיטואציה הזאת גורמת לכם להגיד: “למה לצאת לחופשה בכלל?”, אתם לגמרי צודקים.

עכשיו, אתם יודעים, אנחנו בעד לעבוד קשה, לשאוף להתקדם, להיות הכי טובים במה שאתם עושים, אבל נגד הרגלים רעים שהורגים לכם את החיים האישיים. אז יצאנו לבדוק ומצאנו, שיש יתרונות רבים ליציאה לחופשה פעם בחצי שנה. אבל חופשה אמיתית כן?

השפעות החופשה על עובדים

זה אולי יפתיע אתכם, אבל אתם יכולים להיות בטוחים, חופשות אכן מגדילות את התפוקה! בני אדם פשוט יותר פרודוקטיביים כאשר הם נחים. החוקר מארק רוזקינד מ- Alertness Solutions מצא כי אפקט ההפוגה של חופשה יכול להגדיל את הביצועים ב -80%. בנוסף, זמני התגובה של הנופשים החוזרים גדלו במחקר שלו ב -40%.

“הכל חלק מתהליך הטעינה”, טוען החוקר, “משהו שאני מכנה עקרון התדלוק. מוחות וגופים זקוקים לתחזוקה בדיוק כמו מכונות העתקה. תדלוק מגביר את החיוניות הפיזית ואת המיקוד הנפשי”. מחקרי הפוגה הראו שכמה דברים חשובים מאוד קורים בחופשה שמצעירים את המוח והגוף.

ימי העבודה עמוסים ובלתי פוסקים גורמים ללחצים מאוד גדולים, שחיקה וירידה בפרודקטיביות. הגוף והנפש זקוקים להפוגה. לזמן התאוששות. בדיוק כמו אצל ספורטאים. הוכח כי חופשות מרפאות שחיקה על ידי איסוף מחדש של משאבים רגשיים שהתרסקו, כמו תחושה של תמיכה ושליטה חברתית. זמן החופשה הרחק מלחצים ושקיעה בבילוי “בונה” אותנו מחדש. בילוי מגביר את מצב הרוח החיובי, בונה ביטחון ומחבר אותנו עם אחרים. כל אלה מוסיפים לתהליך ההחלמה.

מתי ואיך נפיק מחופשה את המיטב?

אוקיי, ברור שחופשה זה מעולה. מי לא אוהב לבלות? עכשיו נותרה רק שאלת הטיימינג. מתי כדאי לתזמן את הזמן מחוץ לעבודה? ישראלים כל כך טובים בדחיית סיפוקים שאנחנו דוחים כל הזמן את החופשות, חושבים שנהנה מהפנאי ה”ראוי” שלנו מאוחר יותר – אחרי שנכתוב את הדו”ח, נסיים את הפרויקט הגדול ההוא או נקבל קידום. אנחנו רוצים להרגיש שהרווחנו את החופשה, אך זה לא בהכרח נכון. הנאה היא הנאה. אנחנו נהנים באותה מידה מפעילות שאנחנו אוהבים בין אם הם מגיעה לפני או אחרי עבודה קשה.

פעילויות פנאי שונות כמו למשל: בילוי עם חברים, עשיית ספורט ונופש, מגבירות מאוד את תחושת הרווחה והנינוחיות, תומרות לצבירת כוחות חדשים ומגבירות את הפרודוקטיביות. אולם, פעילויות אחרות כגון: גלישה באינטרנט, רכישת מוצרים או צפייה בטלוויזיה, אינן משיגות את אותו אפקט, הן מובילות לסיפוק נמוך ולא מגבירות את הפרודוקטיביות. לכן, אל תגידו שכל מה שאתם צריכים זה ברייק. כדאי לכם להשקיע יותר בעצמכם בחופשות מהעבודה מאשר בבריחה קצרה למסכים.

חברות שכבר יישמו את תועלות החופשה

האמריקאים הבינו את הקונספט הזה מזמן. חברת Full Contact, שבסיסה בדנבר, קולורדו, מציעה לעובדים שלה תשלום בשביל שהם יצאו לחופשה. אנחנו לא מדברים על סכום סמלי, אלא על בונוס מפוצץ בסכום 7,500 דולר לחופשה.

המנכ”ל בארט לורנג, מנכ”ל החברה המייצרת תוכנות לניהול פנקסי כתובות, הבין שהוא צריך להשאיר קרוב אליו את מהנדסי התוכנה, בזמן בו השוק תחרותי מאוד. הרעיון אליו הגיע היה תשלום שכר על חופשות והרווח כפול. הוא קיבל מכרה זהב של סיקור תקשורתי, ואין ספק שלא יהיה לו שום בעיות לשמור על עובדים מעכשיו.

חברות אחרות, כמו קבוצת H בסאלם, אורגון, וג’נקואה בסינסינטי, ניצלו זמן חופשה נוסף לבניית נאמנות ושיפור הפריון. חברה נוספת, “ינקואה”, צמצמה את בעיות שמירת העובדים שלה מ -360% ל -60% תוך חודשיים לאחר שהוסיפה שבוע שלישי לחופשה. בנוסף המכירות גדלו ב -15%.

אם חברות נוספות היו יודעות כמה חופשות מועילות לשורה התחתונה ולפרודוקטיביות, מנכ”לים רבים יותר היו עומדים בתור, כדי לוודא שכל עובד בחברתם הקשור למפעל העבודה שלהם ייקח קצת זמן לצבירת כוחות.

ואתם? שימו בצד את ההתלבטות ואת רגשות האשם. כשאתם יכולים, צאו לחופשה.

אגב, אם עדיין לא נרשמתם לניוזלטר שלנו הגיע הזמן שתעשו את זה. פעם בשבוע, יחד עם כוס קפה בבוקר, תקבלו חמש דקות על כל מה שחדש בעולמות היזמות, השיווק והעסקים ישר למייל שלכם. מבטיחים לא להספים אתכם. לחצו כאן להרשמה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניוזלטר 51- נצלו את החרף

נצלו את החרף קצת לשבת בבית, מפזר חום, להכין רשימה של כל החלומות שלכם ואיך תוכלו להגשים אותם מהספה. מה לא נכנס לניוזלטר שלנו? אפל