קונספט
המסעדה שלא הכרתם ותרצו להכיר
טראוויס קלאניק, המייסד של אובר, זה שהודח ב-2017, לוקח את עולם המסעדנות למקום אחר, מטבחי ענן. הייטק במסעדנות זה הטרנד הבא.
על מה מדובר?
ב-2018, לאחר שמכר את אחזקותיו באובר, פתח קלאניק את CloudKitchens בארה”ב. החברה מציעה מטבחים, צוות, רישוי, שליחויות, הכל, רק לבשל ולמכור.
המודל המוכר בארה”ב עד אז התבסס על מטבחי רפאים, או מטבחי Dark, כאלו שאין להם מקום ישיבה פיזי אלא אתר ומכירה בלבד. היתרון בקונספט הזה איפשר לחסוך המון כסף וגם מקום לטעויות. כך יכלו יזמים להחליף מותגים במהירות עד למציאת קונספט נכון, טעים ורווחי.
אז מה זה אומר?
כל מי שמסוגל לבשל, חושב שהוא מסוגל, כל השפים באשר הם, יכולים להקים מסעדה בעלות חודשית זניחה וזה סוג של חלום מכיוון שכל השאר, מטופל על ידי החברה (שהשלימה גיוס בגובה 400 מיליון דולר עד אמצע 2021, מאיזה שייח סעודי).
זו מהפיכה המאפשרת לפתוח מסעדה בלי כאב ראש. להעסיק טבחים, להקים עסק כמעט מרחוק במקרים מסויימים. במקום לחלום על רשת, אפשר פשוט להתחיל בתוך 6 שבועות ותוך 6 חודשים להגיע לברייק (נקודת איזון) בעוד מסעדה רגילה תגיע לזה ב-36 חודשים במקרה הטוב ובלי מגיפות.
מה עוד?
כמו פעילויות רבות של קלאניק, גם כאן הדברים מוזרים. היזם שהוכיח שהוא יודע לבנות בגדול ולזהות טרנדים החליט לעשות הכל בשקט.
מאחורי הקלעים, עם עשרות חברות קש, הצליח קלאניק לבנות חברת ענק בארה”ב ובאירופה באופן בו המתחרים לא ידעו בכלל מה מחכה להם עד שיהיה מאוחר מדי. את הנכסים רוכשת החברה בשמות בדויים או חברות קש בתחום הנדל”ן והצמיחה קרתה בשקט בשקט, בלי היחסי ציבור אליהם אנחנו רגילים. הורידו את הראש ובנו ביזנס.
ומשהו נוסף?
מסעדות ענן הן התחרות הבאה, כאשר חברות שילוח רבות החלו כבר להציע שירותים שכאלו במודלים שונים. האם המסעדות יאלצו להתחרות במי שמאכילים אותן? חברות המשלוחים?