fbpx

מי מפחד מבניית אתרים? ארבע תוכנות שיעשו לכם חיים קלים

מי מפחד מבניית אתרים? ארבע תוכנות שיעשו לכם חיים קלים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

העסק שלכם לא קיים אם הוא לא ברשת, אבל איך תרימו אתר בלי ידע, מיומנות ובתקציב קטן? ריכזנו עבורכם את התוכנות שיעשו בשבילכם את העבודה

לנוכחות מקוונת של עסק, ללא קשר לענף, יכולה להיות השפעה מאסיבית על הצלחתו. במילים קצת יותר בוטות, אתה לא קיים אם אתה לא ברשת. זה לא משנה איפה נמצא העסק, מה גודלו או אם מדובר בחנות עתיקה של חייט או סנדלר. רוב הלקוחות, גם כאלה שבאים מהסביבה הקרובה של העסק, יבקרו קודם כל באתר ורק אז פיזית לביצוע רכישה. רגע, אתם בטח חושבים, בניית אתר זה עניין מורכב שדורש ידע, מיומנות ועולה הרבה כסף. תתפלאו, אפשר לעשות את זה לבד.

האם אתם באמת צריכים אתר? ברור שכן
למה כן? כי ללא ספק אתר מקל על הלקוחות שלנו בכל הליך הקנייה. אתר מראה על אמינות ואיכות מסוימת של עסק. משדר רצינות. רוב הסיכויים שיש מספר ספקים המציעים שירות דומה לשלכם. אחת הדרכים בהן תוכלו להתבלט היא על ידי אתר שנראה טוב ומעביר בצורה ברורה מידע על המוצרים לצרכנים שלכם. ללא אתר, אנשים עשויים להטיל ספק בלגיטימיות של העסק. הם יכולים לחשוב שאם אין אתר, זה אומר שיש מה להסתיר.

הקמת אתר היא הזדמנות ליצור רושם ראשוני נהדר. כשאתם מחפשים לצורך הדוגמה בית מלון, אתר מושקע עם תמונות נכונות יגרום לכם להתחיל לפנטז. אתם מהופנטים ועכשיו כבר לא בא לכם להמשיך להשוות ולחפש. כשיש לכם אתר פעיל, קל לפרסם עדכונים והודעות ללקוחות. זו דרך לעדכן אותם בשינויים כמו: מבצעים, הצעות מיוחדות, מוצרים חדשים, שעות פעילות שונות. בקיצור, קשר אישי מגדיל את הסיכוי למכור.

כמובן שיש עוד המון המון היתרונות שאין צורך לפרט עליהם יותר מדי, כמו למשל שירות לקוחות זמין, נוחות משתמש ובטח אם יש לכם עסק בינוני או גדול, אתר הוא בגדר חובה. אתר יכול לחסוך לכם המון זמן ומשאבים למשל באמצעות מענה אוטומטי ללקוחות, שירות בסיסי שלא מחייב מענה אנושי, השארת פרטים וגם מכירה אונליין. עכשיו, אחרי שהצלחנו לשכנע אתכם שאתר נחוץ כמעט לכל עסק, בואו נראה אילו תוכנות לבניית אתרים צריכים להכיר.

אל תיבהלו זה הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים
בניית אתרים? זה רק נשמע מפחיד. ישנן מאות תוכנות ופלטפורמות בהן אפשר לבנות אתרים. כשיש מבחר כזה איפה באמת מתחילים? אם אנחנו חסרי ניסיון, אבל עדיין רוצים לעשות את זה לבד, התקציב שלנו נמוך עד לא קיים. כאן חייבים להיזהר. פעמים רבות אפשר להיתקל באתרים חינמיים למחצה. לאחר שהשקענו את זמננו בעיצוב, נגלה באמצע שלמעשה הבנייה מוגבלת מאוד ולא נותנת להמשיך עד התשלום. לכן חשוב להכיר את התוכנות המומלצות באמת.

Wix – במקום הראשון: בין אם אתם מתחילים או מקצוענים בעיצוב, Wix מציעה פתרונות לצרכים השונים שלכם. בוויקס יש מספר אפשרויות של יצירת אתרים. היתרון הגדול שלה נעוץ בהיותה תוכנה מאוד מגוונת. לדוגמא :Wix ADI, פלטפורמה זו בחינם ומשמשת יותר מתחילים, מאוד פשוטה בבנייה שלה, למעשה לוקח רק כמה דקות וכבר היא בונה בשבילך את האתר, כמובן לאחר שעניתם על כמה שאלות.

פלטפורמה נוספת בתוכנת וויקס היא: Wix Editor. וויקס מתפארת בכך שלפלטפורמה שלה יש מרחב מאוד גדול ליצירתיות. בעזרתה אפשר לעצב את האתר המושלם עבורכם (כמו שחלמתם) עם מגוון של 900 תבניות למעצבים מקצועיים, בהן ניתן לשנות ולהוסיף אלמנטים בגמישות ובמהירות. ישנן עוד פלטפורמות בתוכנת וויקס המתאימות למגוון משתמשים. אתם רק צריכים לבחור ולהתאים אותן לעצמכם ולשימוש שלכם.

GoDaddy – בלי להסתבך: התוכנה הזו גם די פשוטה למשתמש וגם כאן נוכל להקים אתר יחסית במהירות. למעשה GoDaddy משמשת פחות לעיצוב ויש לה רק 22 תבניות של עיצוב (בגרסה החינמית כמובן). ניתן לעשות מעט שינויים, אך רוב התבנית כבר מוכנה ואין חופש יצירתיות מלא. יחד עם זאת, הגרסה החינמית יודעת לספק לא מעט אפשרויות למתחילים כמו: דפי נחיתה, פתיחה של בלוג ואפילו כפתור המשמש לתרומות (לא משמש כחנות). בגרסאות שבתשלום האפשרויות כבר יותר מגוונות ונותנות יותר פיצ’רים. בשורה התחתונה, תוכנה מצוינת לאלה שלא רוצים להסתבך בפעמים הראשונות שלהם.

site123 – “בקלות” כשמה כן היא, site123 היא באמת התוכנה החינמית הכי פשוטה ומהירה. כמה דקות ויש לכם את כל הבסיס של האתר. בנוסף, להבדיל משאר התוכנות כאן, site תומכת גם בשפה העברית. אולם התוכנה נותנת לא מעט פיצ’רים בגרסה החינמית, אך גם כאן לא נותנת חופש יצירתיות לאלו שרוצים. אם תשדרגו לגרסאות שבתשלום כמובן תקבלו מגוון הרבה יותר רחב.

wordpress – לא למתחילים: הפלטפורמה הכי ותיקה, שלמעשה עליה בנוי למעלה משליש מכלל האינטרנט. הממשק שלה משמש כתוכנה לבניית אתרים וככלי לבלוגים. זו התוכנה הכי מוכרת, אך יותר מסובכת למתחילים, ומתאימה יותר לכאלו שכבר התעסקו עם בניית אתרים בעבר. החוזק העקרי של וורדפרס הוא בלוגינג. זאת אומרת שאם אתם מחפשים תוכנה של בלוגינג או אתר עסקי שיכיל בלוג, וורדפרס זו הבחירה שלכם. וורדפרס מציעה שלל אפשרויות ותבניות ולמעשה, היא באמת הכי מגוונת לעומת שאר התוכנות שהצגנו, אך שוב – לא מומלצת למתחילים.

אחרי שהכרנו, איך נדע במה לבחור מבין התוכנות
כמו שכבר ציינו, המבחר גדול. חלק מהתוכנות דומות בתהליך הבנייה, אך שונות בפיצ’רים שהן נותנות. בשביל לבחור תוכנה, רצוי להתחיל בהגדרת המטרות אותן רוצים להשיג בעזרת האתר ומי הוא קהל היעד שלנו. לא משנה מהי המטרה אותה רוצים להשיג, בין אם זה למכור מוצרים או לשתף חוויות (בלוג), היא צריכה לבוא לידי ביטוי בבחירה שלנו. לאחר שנבין את זה, זה לגמרי יקל על הבחירה שלנו. בנוסף יש לבחון לעומק אילו ממשקים מתאימים לנו על פי הנתונים של כל אחד מהם. האם אתם צריכים ממשק שנותן חופש יצירתיות (Wix), או ממשק עם אחסון גדול (wordpress) או שאין לכם בכלל זמן להתעסק עם בניית אתר ולכן תפנו ל-site123. דבר אחד בטוח, אל תפחדו – פשוט צאו לדרך. זה ישתלם לכם.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ניוזלטר 77- זום אין, זום אווט

חג גבינות שמח! לא הספקנו להתאושש והנה עוד פעם חג, אבל היי, הטנא שלנו עמוס בתוכן שהכנו לכם במיוחד לסוף שבוע ארוך. ניר והגר אופטימיים למרות

ניוזלטר 22- זכית? מזל טוב

זכית! מזל טוב טקס האוסקר מאחורינו ואפשר להתחיל להסתכל קדימה אל הקיץ. חזרתם כבר לעבודה? חזרתם למשרד? ספרו לנו איך הולך, כי אנחנו עוד מתרגלים