fbpx

רוצים לשחק?
מהדורת בין החגים, חשבנו לפתוח את הראש, את המוח ולעזור לכם לדמיין ארנק מלא. הצלחנו לסקרן?

איך קופיף קטן נמכר ב-12 מיליארד דולר מבלי לגייס כסף?

למה אתם משחקים את המשחק לא נכון ואיך קרה שויזה קונה שטויות במלא כסף?

האמת, שבעוד רבים יקראו לזה שטויות ה-NFT ממשיכים להתפוצץ בעולם. אמנם צפוי שכ-97% מהם יעלמו מהר, אבל השאר יכולים להיות שווים הון.

איפה אתם מבלים את החג שהוא סתם סופ”ש? נחתם? מוכנים לעוד ניוזלטר? בואו נתחיל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

רכישה
מ-0 ל-12 מיליארד, לא רע עבור קופיף שנולד בטעות

אם עדיין לא שמעתם, מיילצ’ימפ, חברת הניוזלטר המובילה בעולם נמכרה לפי שווי של 12 מיליארד דולר לחברת Intuit וזה עוד לא החלק המרתק.

מה הסיפור?
מיילצ’ימפ התחילה את דרכה כסוכנות לעיצוב אתרים בשם אחר לגמרי ובמהלך חייה, ניסתה מספר שירותים ומוצרים שונים עד שהצליחה לבנות מוצר קטן שמאפשר שליחת מיילים, הניוזלטר שאנו מכירים היום. מאז המשיכה החברה להקשיב לקהל, ללמוד ולשפר את המערכת.

על מה מדברים פה?
החברה צמחה למעל 1,200 עובדים ברחבי העולם ומעולם לא גייסה הון מה שהופך את העסקה למכירת חברת Bootstrap (חברה שלא גייסה וצמחה מתוך המימון הקיים) הגדולה בהיסטוריה. בשנת 2020 דיווחה החברה על מחזור של 800 מיליון דולר וכמחצית ממנו הגיע מחוץ לשטחי ארה”ב מה שמראה את הפוטנציאל האדיר.

חברת Intuit תבצע רכישה במודל של מזומן ומניות. זו בחירה מעניינת, אולי אף מעט תמוהה לחברה המתמחה בניהול ספרים לעסקים. הטענה של אינטואיט היא שהיא תרצה לתת למיילצ’ימפ להמשיך לצמוח ובכך להפוך למנוע גדילה עבור עסקים קטנים ובינוניים על ידי מגוון מוצרים שיצטרפו.
מיילצ’ימפ תמשיך לפעול באופן עצמאי לחלוטין.

ומה עוד?
בהיותה חברה פרטית ללא מניות ואופציות, עולה הסוגיה של הצלחת החברה מול הצלחת העובדים, שאין להם שום רווח מהעסקה. בעולם התעסוקה התחרותי בחרה החברה לבנות מודל חלוקת רווחים וכעת המכירה תשפיע על כך. כדי לעזור לעובדים בתהליך המעבר דרשה וקיבלה מיילצ’ימפ חבילת מניות בשווי של מעל 300 מיליון דולר אך אלו מניות סגורות למשך שלוש שנים. בחישוב גס אם נחלק את הסכום באופן שווה בין כלל עובדי החברה מדובר על מעט יותר מ-230 אלף דולר לעובד על פני 3 שנים. הייתם לוקחים?

תובנה קטנה
בעידן המודרני של האינטרנט, אנו שומעים על יותר ויותר חברות שבוחרות במודל הקלאסי של עסק שמייצר מוצר רווחי וצומח אמנם בצורה איטית אך נכונה. חלק מהעסקים מגייסים מעט בתחילת הדרך כמו Zapier שעדיין נחשבת לפרטית, למרות הגודל והנוכחות. מיילצ’ימפ מזכירה לנו שמוצר טוב, השקעה מדוייקת בלקוחות וניצול של כל דולר, יכולים להוביל לחברות טובות גם ללא גיוס משמעותי, או ללא גיוס כלל.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

כלכלה
זה לא יגמר אף פעם 
יזמים רבים רואים את המסע כדרך ברורה של רעיון, גיוס, צמיחה ומכירה. יכול להיות שזה נכון ועבורם, זהו משחק ברור.
מנגד עצמאיים קטנים, אינדי האקרים שבונים לעצמם מוצרים ואנשים עם חלום, רואים את זה קצת אחרת, משחק שאין לו סוף אלא דרך חיים. רובם לא מחפשים למכור, הם מחפשים לצמוח, להיות מאושרים, להצליח.

ההיסטוריון פרופסור ג’יימס קארס טבע את המונח בשנות ה-80 והגדיר שני סוגי משחקים: משחק סופי ומשחק אינסופי.

במשחקים סופיים, המשתתפים חותרים להכרעה, ישנם כללים ברורים, מספר שחקנים ידוע מראש, כמו כדורגל. במשחק אינסופי, יכולים להיות כללים משתנים, שחקנים חדשים או בדומה למשחק מטקות, פשוט לשחק בלי שום פואנטה. בעולם העסקים נהוג להסתכל על החברות כמשחקים אינסופיים שכן אין הרי מטרה מוגדרת או קו סיום אחיד.

בעולם הגיוסים, יזמים רבים רואים את האקזיט כנקודת הסיום אליה רובם מכוונים בעוד עסקים קטנים רואים את היכולת לשרוד כהצלחה. גם סיימון סינק כתב על כך בספרו ואם תבחנו את העסקים שלכם או את מקום העבודה שלכם, אולי תגלו שאתם בוחנים את הדברים בעין של משחק מוגדר? אולי זה הזמן לבנות תכנית חדשה למשחק שאינו מוגדר?
היעדים ישתנו, מדדי הצלחה ישתנו. נשמח לשמוע איך אתם רואים את הדברים.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

חדשות 
כשויזה מכריזה מה זאת אומנות 
כן, כן, חברת ויזה הכריזה כי NFT של קריפטו פאנק זו לגמרי יצירת אמנות ולא רק זה, היא החליטה לרכוש אחד כזה ב-150,000 דולר כדי לצרף את היצירה לאוסף המכובד שלה.

ויזה החליטה גם להכריז כי NFT זה עוד שלב במסחר דיגיטלי, שלב חדש ומרגש. עצם הרכישה מזכירה לנו שוב כמה הארגונים הגדולים מצליחים לדחוף את עולם היצירות הדיגיטליות למיינסטרים וזה קורה מהר מאוד. 

גודל היצירה הוא 25 על 25 פיקסלים ונכון לכרגע, אמנים כמו ג’ייזי משתמשים בקריפטו פאנק שלהם כאווטאר בטוויטר, והם שילמו על זה הון.

המהפיכה כבר כאן, כתבנו עליה מספר פעמים וזו הזדמנות להצטרף לעולם חדש, ללמוד אותו ולהבין לאן זה הולך. מה המשמעות של יצירה דיגיטלית? איך יוצרים, שומרים ומוכרים? מה ההשלכות ולאן פנינו מועדות ככל שהעולם ימשיך לאמץ את השימוש ב-NFT?

נמשיך לעדכן במהדורות הקרובות.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קצת כיף ולשכוח מכל השאר 🙂
-LUX הוא בורד חשמלי שמיועד לכל שטח ובעיקר לשטח. זה היה ברור שהחשמלי יגיע לשטח גם בתצורה הזו מתישהו.

-בואו ללמוד איך לפרק מוקש ימי, או שלא. סרטון מימי מלחמת העולם השנייה. קצת מפחיד לראות אותם נשענים על מוקש ענק.

-האלבום נוורמיינד של נירוונה יצא ב-40 אלף עותקים וקיוו שיחזיר את ההשקעה. 30 שנה אחרי והוא עדיין חי ובועט. הנה גרסה של מה היה קורה לו 12 להקות שונות היו יוצרות את זה. מעולה

-העולם מלא בהברקות אבל סטיקי נוטס שקופים? נפלנו, עפנו, הזמנו. אל תהרסו יותר ספרים, זה שקוף שאפשר אחרת.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

גם לחברים שלכם מגיע לדעת
אם הגעתם עד לכאן כנראה שנהנתם מהניוזלטר שלנו.
להרשמה לחצו כאן
למה שלא תפרגנו לחברים שלכם גם ותספרו להם עלינו? 🙂

שתפו אותם בלינק הבא: https://bit.ly/2YG2XhB 
או לחצו על התמונה 👇🏻👇🏻👇🏻

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp